четвер, 19 листопада 2015 р.

Засідання творчих бібліотекарів Віньковеччини


   19 листопада 2015 року на базі інформаційно-методичного центру  РМК відбулося засідання творчої групи шкільних бібліотекарів «Книгоманія» з проблеми «Інновації у бібліотеці: від теорії до практики, від практики до успішної бібліотеки».

   
У теоретичному блоці голова районного методичного об’єднання шкільних бібліотекарів Мейко О.П. познайомила присутніх з основними напрямками діяльності спрямованими на оновлення форми та змісту діяльності шкільних бібліотек. Методист РМК Брошко Л.Л. розкрила роль блогу шкільної бібліотеки як кроку до інтерактивного спілкування користувачів та надала методичні консультації щодо змістового наповнення блогу районного методичного об’єднання шкільних бібліотекарів «Бібліотечний етюд».
 
Зайцева В.В., завідуюча шкільною бібліотекою Зіньківського НВК поділилася досвідом впровадження в практику діяльності шкільної бібліотеки електронних каталогів та електронних баз даних, використанням у своїй діяльності фахового журналу «Шкільний бібліотечно-інформаційний центр» та вказала на проблеми та недоліки, які можуть виникати в резльтаті впровадження інновацій у діяльність шкільної бібліотеки.

   У практичноу блоці учасники засідання взяли участь у майстер-класі «Квест – нетрадиційна форма масової роботи», провели практичні заняття по застосуванню хмарних технологій у роботі шкільного бібліотекаря. Всі учасники засіданняпереконалися: «Хмарні технології – це не майбутнє, а сьогодення».
   У підсумковій частині методичного заходу учасники поділилися ідеями та пропозиціями щодо укомплектування збірника на виставку педагогічних ідей та знахідок, визначили подальші перспективи розвитку шкільних бібліотек Віньковеччини.

Немає коментарів:

Дописати коментар