понеділок, 27 березня 2017 р.

Впровадження ІКТ в роботу шкільної бібліотеки

Впровадження ІКТ в роботу шкільної бібліотеки


Процес переходу до інформаційного суспільства однозначно передбачає зміни в усіх аспектах громадського життя, у тому числі і в системі освіти. Національною доктриною розвитку освіти України у ХХІ сторіччі пріоритетним шляхом розвитку освіти визначено формування високого рівня інформаційної культури кожного члена суспільства, упровадження сучасних інформаційних технологій у практику навчально-виховного процесу, що передбачає обов’язкову комп'ютеризацію освіти.
Шкільна ж бібліотека як невід’ємна структурна складова навчального закладу є безпосереднім учасником навчально-виховного процесу і разом зі школою проходить непростий шлях реформ. Тому такі поняття як модернізація, інноваційний підхід є тими реаліями, навколо яких будується повсякденна робота шкільного бібліотекаря.
Модернізація бібліотеки передбачає в тому числі й активне застосування інформаційно-комунікативних технологій. Оснащення комп'ютерною технікою бібліотек середніх освітніх закладів міста, наявність сучасних програмних засобів безперечно дозволяє по-новому підійти до організації бібліотечних процесів. Проте без досягнення бібліотекарем належної кваліфікації з використання інформаційно-комунікаційних технологій в навчально-виховному та внутрішньому бібліотечному процесі, зусилля і кошти, що вкладаються у створення інформаційного середовища, не принесуть належної віддачі. Даний проект має на меті сприяти залученню усіх шкільних бібліотекарів міста до якомога ефективнішого застосування ІКТ в їх повсякденній діяльності.

Немає коментарів:

Дописати коментар